tisdag 10 mars 2009

Oumbärlig...


...är denna lilla väska som man hänger på vagnen! Vi bor på andra våningen och varje gång man ska ta sig en tur ut med liten måste man kånka på både henne och diverse pinaler genom loftgången, ner för trapporna och genom två låsta dörrar för att äntligen, svettig och grinig med mjölksyra, befinna sig i ett gudsförgätet barnvagnsförråd.
Jag införskaffade aldrig någon skötväska, dels för att dom är så oerhört tråkiga och dyra samt att dom känns så extremt stora och otympliga. Jag hör inte till de morsor som släpar med sig halva boningen för en promenad.
Nää, sket gjorde jag i skötväskan, några extra blöjor huserar i vagnen och det får räcka, annars åker systemetpåsen fram, den har bra storlek för krafset...

Tillbaka till kreationen då, hemifrån går jag inte utan mobilen, nycklar och pengar och förra vintern sportade jag en kappa utan fickor vilket bringade stora problem för min amningshjärna.
Jag hade INGEN koll på grejerna! Jag bytte ständigt handväska så jag fick gå igenom 3-4 väskor innan varje utgång. Då kom den till, min lilla vagnväska, med betoning på liten.
Här får det viktigaste plats, mobben, pengar, nycklar och till och med en vikt blöja om så skulle behövas! På baksidan sitter hakar och ringar och när man kånkar ner/upp för trappen använder man sig av axelremmen så har man ett problem mindre!
Man slipper dra upp systemetpåsen eller väskan från varukorgen och rota runt utan man har stenkoll på grejerna när man tex ska betala i kassan, svara i telefon, you name it!
Ja, den är helt enkelt oumbärlig!!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Alltid roligt att läsa dina funderingar, och sen se resultatet i fina oumbärliga saker.
Keep on the good work!

Beas sa...

Vilken söt liten väska...jag har alltid tänkt att ju större väska jag har - desto MER onödiga saker tar jag med mig så den var verkligen i en bra storlek.

Jag tänker lite på när jag var föräldraledig med mina två små barn och det var nästan dubbla skötväskor med blöjor, ombyte till de två kräkbarnen...ersättning, torklappar och nappar. Jisses!

h/saltaste bönan sa...

Ha, ha - jag kör också på systemetpåse, men känner mig alltid lite bedagad när jag gräver fram den under vagnen...