måndag 30 mars 2009

Så som i himmelsängen...



För mig har "barnsäng" alltid gått hand i hand med "himmelsäng"!
Lyckan var total när jag en morgon för ca 22 år sedan förvånad vaknade upp under pinne och lite tyg. Päronen hade på nåt märkligt sätt fått upp en liten sänghimmel ovanför huvudgaveln efter att jag tjatat om en sån i evigheter!
Så när lilla B skulle få sitt eget rum och sänghörna var det en självklarhet att det skulle finnas en sänghimmel. Jag är riktigt nöjd med den, den funkar ju även som koja och polarna hennes är nog lite avundsjuka skulle jag tro!
Själva "kupolen" är skelettet av en gammal lampskärm som jag klätt om.
Lägg inte märke till den ofärdiga väggmålningen på sidan, det var för trångt för att kunna ta bilden framifrån! Jahapp, då har alla sett just DET....

Äppel päppel!


I går natt testade jag ett byxmönster, ändrade lite med att sätta muddar istället för linning och fåll. Resultatet blev riktigt bra tycker jag, dom funkade på min smala lilla plutt.
Tyget är så himla härligt, äppelblommor!

Det är så himla kul att sy något som går så snabbt ju! Inga kantband eller annat jox, bara att sy ihop! Så här ska sys brallor minsann!
Får se om jag ska krångla till det lite iaf med fickor i bak i muddtyget och ha "Daling" etiketten på ena...Det blir ju så himla lätt annars och det är man ju inte van vid...

Ska tillägga att bilden är ganska ljus, så tyget är något mörkare och mudden är röd, inte rosa om nån trodde det. Ville helst ha svart mudd men hade ingen hemma. Men det blev ju snyggt ändå!

fredag 27 mars 2009

Hello Miss Polka!



Här är en liten kimono med tillhörande obi.
Jag gillar verkligen saker med överaskande och smarta funktioner och tankarna för mig genast tillbaka +20 år när min käre faster varit utrikes och införskaffat en rosa, vändbar Betty Boop tröja till mig. Den blev genast en hit i garderoben och jag minns att en måttligt mallig Mini-Me visade upp den för polarna i sann
"vassaru nurå"-anda!
Man kan alltså vända på obin och vips så har man en ny kimono...typ...knyter gör man med två flätade band i jersey, antingen i bak eller i fram.

Storleken är ganska fri, 2-3 år.

Sayonara!

torsdag 26 mars 2009

Fågelskåda


Jag är LÖJLIGT förtjust i toile de jouy tyger, dessvärre är de oerhört svåra att hitta i Svea så när detta Laura Ashley tyg dök upp på Ohlssons härom veckan kissade jag nästan på mig!

En liten kimono eller omlottblus/jacka i favvo-kombon blått/vitt och med svarta kantband blev först ut.
Jag håller på med flera i samma modell fast längre och förmodligen utan puffärm.

onsdag 25 mars 2009

Monarkist Vs. Anarkist



Nja, konsten före politiken!

Hur kunde jag låta bli att punga ut 80 spänn på loppis i somras för denna underbara oljemålning av Hans Majestät med fruga?
Och inte heller kunde jag låta bli att med en liten textilpenna rita den vansinnigt snygga Sex Pistols "symbolen" i Daling-stil och låta den pryda en liten raglantröja!

God save the Queen!

fredag 20 mars 2009

Smarta Mammor!





I slutet av förra året blev jag kontaktad av en tjej som gillade mina grejer. Hon hade en idè;
Att samla ihop en bunt "smarta morsor" och låta Sverige få ta del av dessa och deras kreationer!
Ja, det skulle alltså till en webshop. I mitten av april ska den stå färdig och jag hoppas att den gör det, kan knappt tänka mig vilket jobb det måste va att fixa och dona, vi är totalt 14 st som ska sälja
på sidan och det ska bli så spännande att få se vad alla andra gör för grejer. Om det mest är "smarta" grejer eller mest kläder...hm det återstår att se!

Ovanför syns alltså lite färska repriser som ska sälja på smartamammor.se!

tisdag 10 mars 2009

Oumbärlig...


...är denna lilla väska som man hänger på vagnen! Vi bor på andra våningen och varje gång man ska ta sig en tur ut med liten måste man kånka på både henne och diverse pinaler genom loftgången, ner för trapporna och genom två låsta dörrar för att äntligen, svettig och grinig med mjölksyra, befinna sig i ett gudsförgätet barnvagnsförråd.
Jag införskaffade aldrig någon skötväska, dels för att dom är så oerhört tråkiga och dyra samt att dom känns så extremt stora och otympliga. Jag hör inte till de morsor som släpar med sig halva boningen för en promenad.
Nää, sket gjorde jag i skötväskan, några extra blöjor huserar i vagnen och det får räcka, annars åker systemetpåsen fram, den har bra storlek för krafset...

Tillbaka till kreationen då, hemifrån går jag inte utan mobilen, nycklar och pengar och förra vintern sportade jag en kappa utan fickor vilket bringade stora problem för min amningshjärna.
Jag hade INGEN koll på grejerna! Jag bytte ständigt handväska så jag fick gå igenom 3-4 väskor innan varje utgång. Då kom den till, min lilla vagnväska, med betoning på liten.
Här får det viktigaste plats, mobben, pengar, nycklar och till och med en vikt blöja om så skulle behövas! På baksidan sitter hakar och ringar och när man kånkar ner/upp för trappen använder man sig av axelremmen så har man ett problem mindre!
Man slipper dra upp systemetpåsen eller väskan från varukorgen och rota runt utan man har stenkoll på grejerna när man tex ska betala i kassan, svara i telefon, you name it!
Ja, den är helt enkelt oumbärlig!!

söndag 8 mars 2009

Mina fina fina stämplar!


För en tid sen hittade jag Martinas hemsida, det resulterade i ett habegär och senare ett trevligt och givande byte! Martina som har ypperligt god smak hade fattat tycke för Daling och därför gjordes två st pimpningar av vuxen toppar och en liten klänning med den bajsande pudeln. (Bilderna på dessa blev dock i all hast rent kassa så er fantasi får vandra fritt här.)
Jag fick även ett antal färger och papperslappar att trycka på och vips så såg det ut såhär!
Jag har väl inte riktigt bestämt mig för hur det ska se ut, det är alltså två separat stämplar, men jag gillar det skarpt!! Man kan väl i princip få vad som helst till en stämpel av henne, billigt är det också! Så tack snälla söta Martina som fixade så himla bra!!

Så, nu när jag äntligen uppdaterat min sida så kan jag surfa runt på er andra pysslares bloggar vilket är alldeles för ångestframkallande när man försummat sin egen...

Skötbordskompisen!



Tada!
Här har ni min senaste uppfinning; en förvaringsmackapär till alla pinaler som hör skötbordet till!
Ja, den uppfanns i ren desperation, det är jäkligt trångt vid vårt skötbord och den lilla, som numera inte är så liten längre med sina 1 1/2 år, roar sig med att slita i allt som handen når, så blöjor och sånt som legat precis brevid och i jämhöjd med skötbordet har legat risigt till och i värsta fall kastats ner på vårt otympliga badrumsgolv utan golvbrunn (!), men iof så suger dom ju upp vattnet som ligger på golvet efter vilda vattenkrig i badkaret...
Nåja, nog om detta, mackapären rymmer iaf 20 blöjor elller fler, våtservetter, saxar, tandborstar, salvor ja allt möjligt krafs.
Antingen hänger man upp den på krokar på väggen eller kanske dörren, eller så binder man fast den på skötbordet eller nåt.
När man inte längre har behov av blöjförvaring funkar den ju bra till plattång, hårfön, rakapparat, smink och ja allt annat skrot som huserar i våtutrymmen!

PS. Man FÅR även blanda vuxensaker och bebissaker!